Meteen naar de inhoud

Bitcoin kopen? Dit moet je weten!

  • door

Bitcoin kopen? Het is tegenwoordig in een handomdraai gebeurd! Toch zijn er veel zaken met betrekking tot het kopen van Bitcoins nog onduidelijk voor de menigte. Middels dit artikel informeren we je over een aantal zaken die je moet weten als het gaat op Bitcoins kopen!

1. Je hoeft geen hele Bitcoin te kopen.

Op moment van schrijven noteert de Bitcoin volgens CoinMarketCap.com een waarde van 15.397 dollar. Omgerekend is dit zo’n 13.000 euro. Wellicht denk je nu: “Maar ik ga geen 13 duizend euro investeren in Bitcoin!”. Wees gerust, je hoeft geen hele Bitcoin te kopen. Het is mogelijk om een klein deel van een Bitcoin te kopen. Zo’n deel noemt men officieel een Satoshi. 1 Satoshi is 0.00000001 Bitcoin. Momenteel vertegenwoordigd 1 Satoshi, ook wel 1 Sat genoemd een waarde van 0,00013 euro. Wil jij dus 100 euro investeren in Bitcoin? Dan bezit je circa 0.00769230 Bitcoin.

2. De prijs van Bitcoin kan hard stijgen, maar ook dalen.

Zoals je ook op de crypto pagina kunt zien, kunnen cryptocurrency (digitale valuta) hard stijgen, maar ook hard dalen. Neem je de keuze om te investeren in Bitcoin, verwacht dan geen mega winsten op korte termijn maar kies voor de lange termijn. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je vandaag 1.000 euro investeert in Bitcoin die vervolgens een half jaar later nog maar 500 euro waard is. Echter kan de koers in hetzelfde tijdsbestek zo maar herstellen naar 1.500 euro of meer. Patience is key dus, wanneer je in Bitcoin gaat investeren.

3. Bitcoin is geen bedrijf, bank of financiële instelling.

Bitcoin is geen bedrijf, bank of financiële instelling. Bitcoin is een gedecentraliseerde valuta. Er is dus geen centrale beheerder. Concreet betekent dit dat er geen grote kantoorpanden zijn waar het logo van Bitcoin opstaat met honderden mensen erin die voor je klaar staan zoals bij een conventionele bank. Wel heeft Bitcoin een enorme community die bereid zijn om je overal mee te helpen.

4. De bedenker van Bitcoin is nog steeds onbekend.

De bedenker/uitvinder van Bitcoin is anoniem. Hij/zij deelde in 2008 via een forum de techniek onder de naam Satoshi Nakamoto. Hoewel dit als een hele specifieke naam klinkt, is dit in Japan een enorm veelvoorkomende naam. De kleinste eenheid van een Bitcoin is vernoemd naar de uitvinder van de digitale valuta.

5. Vraag en aanbod.

De prijs van Bitcoin wordt volledig bepaald door vraag en aanbod op de markt. Er is dus geen bedrijf of instelling die de prijs van Bitcoin bepaald. Op CoinMarketCap.com vind je de huidige waarde van Bitcoin gebaseerd op het gemiddelde van alle exchanges (handelssites).

6. Dit kun je met Bitcoin.

Hoewel Bitcoin voor velen als investering dient is het natuurlijk ook een betaalmethode. Met Bitcoin kun je bij zowel online als offline bedrijven betalen. Zelfs Thuisbezorgd accepteert Bitcoin als betaalmethode.

7. Pas goed op je Bitcoin(s).

Er is geen toezicht op Bitcoin. Jij bent dus verantwoordelijk voor jouw Bitcoin(s). Bitcoins kun je op verschillende manieren opslaan. Dit kan op je pc, je smartphone maar ook op specifieke hardware die dienen als een soort kluis. Het is belangrijk om goed te weten waar jouw Bitcoin(s) zijn opgeslagen en hoe je deze indien nodig kunt herstellen. Bewaar jij je Bitcoin(s) op je smartphone (met behulp van een specifieke app), dan ontvang je na het aanmaken van je wallet (digitale portemonnee) een herstelcode. Deze code kun je gebruiken om weer toegang te krijgen tot je wallet voor het geval wanneer je telefoon defect is. Bewaar deze code goed. Krijgt iemand anders deze code in zijn of haar handen? Dan heeft deze persoon ook toegang tot jouw Bitcoin(s).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *